Meubels restylen

van oud naar anders

 

Meubels restylen en nu?

Nederlanders worden gelukkig van veranderen wooninrichting, maar doen dit weinig.

Hoewel een ruime meerderheid (66%) van de Nederlanders aangeeft blij te worden van veranderingen in het interieur, blijft de woninginrichting in Nederlandse woningen vaak hetzelfde. Slechts iets meer dan de helft heeft in de afgelopen zes maanden iets aan het interieur aangepast.

Zo luiden de krantenkoppen enkele jaren geleden en er is in die tijd niet veel verandert. Tijd voor actie.

 

Meubels restylen ja of nee?

✔ Heeft u een meubel in huis staan die wel toe is aan een andere kleur of  een ander effect?
✔ Bent u de kringloopwinkel binnengewandeld en u heeft het juiste meubel voor uw interieur gevonden?
✔ Staat er op zolder nog een theekastje van oma?
✔ U heeft niet de ruimte en de middel om het zelf te doen?

Wij gaan graag voor u aan de slag. Samen met u gaan we in overleg hoe we het meubel gaan restylen en met welke verftechniek en verfmateriaal. Vervolgens bepalen we welke kleur,  uitstraling en beslag het meubel nodig heeft. Wij proberen een stijl/kleur te kiezen die past bij het meubel en uiteraard bij uw inrichting.

Van Monique geeft het meubel een goede voorbehandeling met producten van prima kwaliteit. De oude meubels behandelen we met krijtverf zodat de authentieke uitstraling behouden blijft. De nieuwere meubels worden vaak dekkend geschilderd met een matte verf.

 

Hoe uw meubel restylen?

Een houten meubel is een prachtige blikvanger in een interieur. Toch kan na verloop van tijd de glorie van het houten meubelstuk afnemen. Je kunt dan eenvoudig je houten meubel zijn glans of er een andere look aan geven. U kunt denken aan:

✔ Weer terug brengen in de originele staat
✔ Er een antieke look aan geven
✔ Meubel craqueleren
✔ Het meubel opknappen met krijtverf
✔ Een gebleekt kalkeffect geven in diverse kleuren
✔ Of gewoon een andere stof op de stoel

 

Waarmee is het meubel behandeld?

Het opknappen van houten meubels heeft vaak veel waarde. Daarom is het vooraf belangrijk om te weten waarmee het hout is behandeld.
TIP: Doe dit door een druppeltje terpentine aan te brengen op het meubel. Wanneer het druppeltje het hout blank maakt, betekent dit dat je meubel behandeld is met een olie- of waslaag. Alle andere gevallen betreft lak, vernis of politier en gaat de verder afwerking veel makkelijker en sneller.
Naast het in opdracht restylen van meubels heeft Van Monique ook een eigen assortiment, welke te koop worden aangeboden. Het huidige aanbod vindt u op deze website.